Mobil +420 606 618 094

Facebook Tweet Rss

 

 Nutriční hodnoty potravin

alt
  • Maso, ryby, masné výrobky, konzervované ryby,
  • mléko, jogurty a mléčné výrobky,
  • sýry,
  • zelenina,
  • luštěniny, houby, ořechy,
  • ovoce,
  • výrobky ze zeleniny a ovoce,
  • obiloviny, pečivo, brambory,
  • cereálie, müsli, sladké pečivo,
  • oplatky a sušenky,
  • zmrzliny a další sladkosti,
  • rychlé občerstvení,
  • tuky,
  • pochutiny a přísady,
  • nápoje.

 

MASO, RYBY

druh Energie (kJ) Bílkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g) Cholesterol (mg)
vepřové libové 1000 18 11 0 65
vepřové tučné 1990 12 47 0 70
vepřová krkovice 1200 15 25 0 70
hovězí zadní 760 19 12 0 70
hovězí svíčková 620 20 7 0 65
hovězí játra 540 12 4 0 270
mleté maso směs 1390 16 30 0 70
telecí kýta 580 21 6 0 65
králičí 680 19 9 0 60
krůta celá 550 22 5 0 75
kuře celé 580 22 4 0 75
kuřecí prsa 460 23 1 0 60
treska filé 310 17 1 0 65
pstruh 450 20 3 0 70
makrela 780 16 10 0 75
moravské uzené 1200 24 17 0 80
turistický salám 1700 19 37 0 85
uherský salám 2060 25 43 0 85
drůbeží točený 1200 14 25 1,5 80
bůčková paštika 2170 11 25 1 140
párky 1210 14 25 1,6 85
drůbeží párky 1220 16 25 1,5 80
krůtí šunka 420 18 2 0 95
drůbeží salám 680 18 9 1 80
gothaj 1820 12 43 0 85
mortadella 1420 12 33 0 90
tuňák v oleji 1180 24 21 0 50
tuňák ve vl. šťávě 420 23 1 0 50
sardinky v oleji 930 24 14 0 140
rybí filety v tomatě 850 15 15 2,5 50
img

Komplexní program hubnutí

Program je určen pro ty z vás, kteří:chcete zdravě a bezpečně upravit váhu s podporou odborníka

čtěte dál

img

Úpravu jídelníčku na míru

Co to je a komu je určen – redukční, zdravý, vyvážený nebo dietní jídelníček?Dietní jídelníček po internetu je sestavován nutričním poradcem na základě podrobného dotazníku.

čtěte dál

Laktóza

Mléčný cukr, disacharid, tvořený molekulou glukózy a galaktózy. Nachází se v mléce a mléčných výrobcíchimg

 


 


Copyright © 2000-2010. Všechna práva vyhrazena.
Poslední aktualizace: 23. 08. 2013, 18:23:42 +0200 -
Design © 2011 Jaroslav Vimr·